Yhdistyksen historia

Suomen Bullmastiff ry:n perustava kokous pidettiin 14.11.1967. Varsinainen toiminta alkoi v.1968 jolloin ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Anna-Liisa Vanhanen. Tällöin Suomessa oli n. 60 bullmastiffia.
Ensimmäisen bullmastiffin Suomeen toi Karl Aspelin, Bonnie Baby of Bulmas, joka on myöskin Suomen bullmastiffien kantaäiti. Isänä ensimmäiselle pentueelle oli Buster of Bulmas, omistaja Christian Tötterman. Ensimmäinen pentue syntyi v. 1959. Vasta 80-luvun alussa tuli ensimmäinen mastiffi, Bulliff Roamer, omistaja Marja Karjalainen.

Vuonna 1972 järjestettiin ensimmäinen erikoisnäyttely, tosin epävirallinen. Näitä erikoisnäyttelyitä järjestettiin joka toinen vuosi ja vuodesta 1983 lähtien, jolloin saimme SERT-oikeudet, on näyttelyitä järjestetty joka vuosi. Ensimmäisessä SERT-näyttelyssä oli tuomarina Christofer Habig. Bullmastiffeja oli tässä näyttelyssä 45 ja mastiffeja 2. Kaksi kertaa on bullmastiffi ollut Messuhallissa Best in Show. Vuonna 1968 Ch Rex, omistaja Karl Aspelin sekä v. 1974 Ch Gigolo, omistaja Mauno Lepola.

80-luvun alussa yhdistykseen tuli myöskin muita molossirotuja, joten tällä hetkellä seuraavat rodut ovat Bullmastiffit & Mastiffit ry:n alaisia: Bordeauxindoggi, Bullmastiffi, Cane Corso, Espanjanmastiffi, Mastiffi ja Napolinmastiffi.

Yhdistys nyt

Tällä hetkellä yhdistykseen kuuluu kuusi rotua, joiden asioita yhdistyksen hallitus hoitaa yhdessä eri toimikuntien ja alajaostojen kanssa. Yhdistyksen jäsenmaksu varsinaiselta jäseneltä on 35 € / vuosi ja siihen sisältyy 4 kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenlehti.

Yhdistyksellä on edelleen myös rotujensa pentuvälitys ja aikuisten koirien välitys etsii uusia pysyviä koteja tarvittaessa myös aikuisille koirille. Yhdistyksen Pelastustiimi auttaa akuuteissa hätätapauksissakoirien sijoituksessa ja kodin vaihdossa.

Näyttelytoimikunta huolehtii vuosittaisen erikoisnäyttelyn järjestelystä.