Siirry suoraan sisältöön

DVL2-geenitulokset

Koiran nimiGeenitestin tulos
Heavyweight David CouldhardNormaali

DVL2-geenivirhe

DVL2-geenivirheen on alun perin havaittu liittyvän korkkiruuvihäntään englanninbulldoggeilla, ranskanbulldoggeilla ja bostoninterriereillä. Alkuperäisessä tutkimuksessa ehdotettiin lisäksi, että geenivirheellä saattaa olla merkitystä myös kallon ja rintarangan nikamien kehitykseen.

Nyt valmistunut tutkimuksemme osoittaa, että DVL2-geenivirhettä esiintyy monissa bulldoggi- sekä pit bull -tyyppisissä roduissa, ja se aiheuttaa häntänikamien epämuodostumia ja vaikuttaa kuonon pituuteen.

Tutkimuksessa testattiin DVL2-geenivirheen suhteen yhteensä yli 1950 koiraa 15 eri rodusta. Tuloksena havaittiin, että kaikki englanninbulldoggit, ranskanbulldoggit ja bostoninterrierit olivat geenivirheen suhteen homotsygootteja, eli näissä kolmessa rodussa ei esiinny lainkaan geenin normaalimuotoa. Geenivirhettä esiintyy vaihtelevasti myös amerikanstaffordshirenterriereillä, staffordshirenbullterriereillä, bordeauxindoggeilla, vanhaenglanninbulldoggeilla sekä amerikanbulldoggeilla. Näissä viidessä rodussa havaittiin siis sekä geenivirhettä että geenin normaalimuotoa. Tutkimuksessa olivat mukana myös seuraavat rodut, joista geenivirhettä ei löytynyt:
bullterrieri, kääpiöbullterrieri, lhasa apso, shih tzu, tiibetinspanieli, kiinanpalatsikoira sekä kingcharlesinspanieli.

Lue lisää tutkimuksesta ja geenivirheen merkityksestä
www.koirangeenit.fi/?x103997=688827

Tulosten tulkinta

Homotsygootti: Koirallasi on kaksi virheellistä DVL2-geenikopiota. Koirallasi on todennäköisesti häntämutkia tai korkkiruuvihäntä. Tämän lisäksi geenivirheellä on vaikutusta kuonon pituuteen siten, että kaksi kopiota lyhentää kuonoa enemmän kuin yksi kopio. Koirasi kuonon kokonaispituus riippuu kuitenkin myös siitä, onko sillä muita kuonoa lyhentäviä geenimuunnoksia.

Heterotsygootti: Koirallasi on yksi virheellinen DVL2-geenikopio. Yhdellä kopiolla on vaikutusta kuonon pituuteen siten, että se lyhentää kuonoa vähemmän kuin kaksi kopiota. Koirasi kuonon kokonaispituus riippuu kuitenkin myös siitä, onko sillä muita kuonoa lyhentäviä geenimuunnoksia. Yksi kopio geenivirheestä ei aiheuta koirallesi häntämutkia, mutta hännässä voi niitä kuitenkin esiintyä muista tekijöistä johtuen.

Normaali: Koirasi on DVL2-geenivirheen suhteen normaali, eli sillä ei ole yhtään virheellistä geenikopiota. Normaalilla geenimuodolla ei ole vaikutusta koirasi kuonon pituuteen tai häntänikamiin. Koirasi kuonon kokonaispituus ja hännän ulkomuoto riippuvat kuitenkin myös siitä, onko sillä muita näihin ominaisuuksiin vaikuttavia geenimuunnoksia.