Siirry suoraan sisältöön

Pelastustiimi voi rotujärjestön hallituksen päätöksellä ottaa ”huostaan” kiireellisessä ja vakavassa ongelma tilanteessa koiran, kun sen omistaja sitä ehdottaa ja koira muuten olisi menossa lopetettavaksi. Tarkoitus on siis estää ns. turhat lopetukset, joihin johtaneet syyt tai olosuhteet ovat ehkä vielä korjattavissa.

Ensisijaisesti omistajan tulee kuitenkin pyrkiä keskustelemaan asiasta koiran kasvattajan kanssa,
pelastustiimi tulee apuun siinä kohtaa, kun tätä vaihtoehtoa ei ole käytettävissä.

Huostaan otettu koira sijoitetaan sijaiskotiin, jossa sen luonnetta ja terveyttä seurataan.
Tämän jälkeen, jos ei vakavia sairauksia tai selkeitä luonneongelmia ole ilmennyt, koira pyritään sijoittamaan omaan, pysyvään kotiinsa.
Pelastustiimi ei vastaanota, huostaanota tai välitä pelastustiimin arvion mukaan vaarallisen vihaista koiraa.

Huostaanottopäätöstä tehtäessä harkitaan tarkasti, onko koiralle sopivaa väliaikaista sijaiskotia tarjolla ja millaiset mahdollisuudet on löytää koiralle myöhemmin pysyvä koti. Koiran huostaanottotapaukset tehdään vastuuntuntoisesti ja varmistetaan samalla, ettei koira ole vaaraksi ympäristölleen (esim, sijaiskodin valinta).

Jokainen koira pyritään kuitenkin arvioimaan yksilöllisesti ottaen huomioon koiran ominaisuudet ja ympäristöolosuhteet. Jos koiran ollessa sijaiskodissa käy ilmi, ettei koiraa voida eteenpäin sijoittaa, se lopetetaan pelastustiimin kustannuksella. Pelastustiimi ei kuitenkaan ole ”ilmainen tapa lopettaa vihainen tai sairas koira”!

Pelastustiimillä on omat sopimuksensa koskien koiran vastaanottamista ja luovuttamista. Sopimuksia tehdään kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi kummallekin osapuolelle.

Pelastustiimi rahoittaa toimintansa erilaisilla yhdistyksen jäsenille kohdistetuilla varainkeruutempauksilla, suorilla rahalahjoituksilla ja enimmäkseen arpajaismyyjäisillä yhdistyksen erikoisnäyttelyssä. Kaikkien varainkeräysten tuotto menee kokonaisuudessaan pelastustiimille.
Pelastustiimin toimikunnan jäsenet tekevät tehtävänsä palkoitta, heille korvataan halutessaan vain postitus- ja puhelinkuluja.

Aikuisten koirien välitys

Aikuisten koirien välitys on jäsenpalvelu yhdistyksen jäsenille eli koiran luovuttaja on rotujärjestön jäsen. Välittäjänä palvelussa toimiva henkilö on ainoastaan tiedon välittäjä.

Koirasta luopuja ilmoittaa koiransa tiedot välitykseen, josta näitä tietoja luovutetaan eteenpäin. Myös aikuista koiraa etsivän tiedot välitetään koirasta luopujalle. Kaikki sopimukset ym. hoitavat koiran luovuttaja ja koiran vastaanottaja keskenään. Aikuisten koirien välityksessä olevat koirat eivät siis ole pelastustiimin koiria, vaan odottavat omissa kodeissaan uutta kotia. Välityksessä olevien koirien tiedot ja kuvaukset perustuvat koiran ilmoittaneen antamiin tietoihin.

BMM ry sekä Pelastustiimi eivät siis vastaa annetuista tiedoista tai luopujan ja vastaanottajan välisistä sopimuksista.

Jos joudut luopumaan koirastasi

Kun ilmoitat koirasi tiedot välitykseen.
Ilmoituksessa tulisi ilmetä seuraavat tiedot kotia etsivästä koirasta:

  • Koiran rotu, nimi sekä syntymäaika
  • Miksi koira etsii uutta kotia
  • Lyhyt kuvaus koiran luonteesta (myös tuleeko toimeen lasten sekä muiden eläinten kanssa)
  • Koiran perusterveys
  • Minkälaisessa perheessä koira aiemmin asunut

Ilmoittajan yhteystiedot

  • Nimi
  • Puhelinnumero
  • Paikkakunta

Haluatko auttaa?

Pelastustiimi etsii myöskin väliaikaisia sijoituskoteja sekä kenttätyöntekijöitä, jotka avustavat koirien kuljettamisessa, ovat tarpeen mukaan paikalla huostaanottotapauksissa ja avustavat varainkeräyksissä omien toiveiden ja mahdollisuuksiensa mukaan.

Sijoituskodille maksetaan korvauksia kuluista. Mikäli pystyt tarjoamaan apuasi, ja ottaa väliaikaisesti hoitoon huostaanotetun koiran siksi aikaa että koiralle löydetään uusi, pysyvä koti, ilmoita tietosi pelastustiimi@gmail.com

Pelastustiimi toivottaa kaikki asiasta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Pelastustiimin tilinumero:
Osuuspankki FI18 5711 1320 1723 12
Lahjoitukset viitenumerolla 5500