Siirry suoraan sisältöön

Mastiffien uusi JTO vuodelle 2022-2026

Mastiffien uusi JTO vuodelle 2022-2026 luettavissa tästä

Rotujärjestön yleiskokouksessa 19.6.2021 on äänestetty mastiffille JTO ja PEVISA ohjelma vuosille 2022-2026. Kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta on myös hyväksynyt nämä kokouksessaan 19.10.2021. Mastiffin jalostuksen tavoiteohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan Bullmastiffit ja mastiffit Ry:n nettisivuilla.

Mastiffin PEVISA 1.1.2022-31.12.2026:
Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu virallinen lonkka- ja kyynärkuvauslausunto. Röntgenkuvaushetkellä koiran tulee olla täyttänyt 18 kuukautta. Lonkkaniveldysplasian raja-arvo C ja kyynärniveldysplasian raja-arvo 1.

Huom. Ulkolaisilla uroksilla ei ole poikkeuslupaa.

Muut jalostussuosituksetJalostukseen käytettävät koirat tulisi olla muilta osin terveitä ja yksilöiden suvuissa esiintyviin sairauksiin tulee kiinnittää huomiota. Koirien tulee olla mahdollisimman hyvärakenteisia ja hyvin liikkuvia yksilöitä. Koirilla tulee olla erinomainen rotutyyppi ja rodulle tyypillinen pää ja ilme.

Jalostukseen käytettyjen koirien luonteen tulee olla rodunomaisia ja ihmisystävällisiä. Käytetyn yhdistelmän koirilla ei saisi olla samoja vikoja vaan niitä pyritään parantamaan jalostuskumppanin vastaavilla hyvillä ominaisuuksilla. Selvästi arkaa tai aggressiivista koiraa ei saa käyttää jalostukseen.Jalostuskoirille suositellaan myös selän kuvaamista virallisesti. Jalostuskoirien tulisi olla kystinuria-geenitestattuja.

Suosittelemme jalostuksen käytettäville koirille myös ainakin yhtä näyttelykäyntiä ja tuloksena avoimesta luokasta vähintään EH.

Epäselvissä tilanteissa ota aina yhteyttä Suomen Kennelliittoon.