Siirry suoraan sisältöön

Cane corso rodulle Bullmastiffit ja mastiffit ry:n esittämän JTO ja PEVISA

Suomen Kennelliitto on hyväksynyt 14.12.2021 kokouksessaan cane corso rodulle Bullmastiffit ja mastiffit ry:n esittämän JTO-ohjelman ajalle 1.1.2022-31.12.2026 ja seuraavan PEVISA-ohjelman ajaksi 1.7.2022-31.12.2026:

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu virallinen lonkka-, kyynärkuvauslausunto ja selkälausunto. Lonkka- ja kyynärkuvaushetkellä koiran tulee olla täyttänyt 18 kuukautta. Lonkkaniveldysplasian raja-arvo C ja kyynärniveldysplasian raja-arvo 1. Kyynärniveldysplasia tuloksen 1 saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen 0 saaneen koiran kanssa. Selkäkuvauslausunnosta lausutaan VA, LTV ja SP. Koiralla saa pentujen rekisteröintihetkellä olla korkeintaan 30 Suomessa syntynyttä jälkeläistä. Viimeinen rajan ylittänyt pentue rekisteröidään kuitenkin kokonaisuudessaan. Ulkomaisella uroksella pysyvä poikkeuslupa selkäkuvauslausunnon osalta.

Vanha PEVISA-ohjelma on voimassa 30.6.2022 asti.

Rotujärjestö haluaa muistuttaa, että SP lausunnon alaikäraja on 24 kk. Kaikissa pentueiden rekisteröintiin liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä suoraan Suomen Kennelliittoon.