Siirry suoraan sisältöön

Koiran kuoleman ja kuolinsyyn ilmoittaminen jalostustietojärjestelmään

Muistathan sinäkin ilmoittaa koirasi kuoleman ja siihen johtaneet syyt Koiranet-järjestelmään. Tämä tieto on ihan yhtä tärkeää kasvattajille sekä muille rodun terveys- ja
jalostusasioista kiinnostuneille kuin viralliset terveystutkimustulokset. Kuolinsyyt sekä kuolleeksi merkitseminen vaikuttaa rodun tilastoihin Suomen Kennelliitossa mm. rodun keskimääräiseen elinikään sekä roduille tehtäviin jalostuksen tavoiteohjelmiin.

Suomen Kennelliiton jäsenille ilmoituksen tekeminen on helppoa Omakoira-palvelun kautta. ”Merkitse kuolleeksi” –kohta löytyy jokaisen koiran tiedoista ensimmäiseltä sivulta, jossa näkyy koiran virallinen nimi, rekisterinumero, rotu, syntymäaika, valtuutusavain ja kasvattaja. Näiden tietojen alla on sinisellä tekstillä linkit mm. jalostustietokantaan, vakuutusarvolaskelmaan sekä terveyslähetteiden tilaamiseen ja näiden linkkien joukossa on ”merkitse kuolleeksi”-kohta.

Tästä klikkaamalla pääset lisäämään koirasi kuolinpäivän sekä syyn. Kuolinsyitä- ja tarkenteita avautuu omista pudotusvalikoistaan ja tämän lisäksi on mahdollista kirjoittaa lisätietoja omin sanoin.

Muille kuin jäsenille ilmoituksen tekeminen on vapaamuotoinen teksti, josta tulee ilmetä
seuraavat asiat:

  • Koiran virallinen nimi
  • Rekisterinumero
  • Kuolinsyy ja –päivä
  • Omistajan allekirjoitus

Tämän vapaamuotoisen ilmoituksen voi toimittaa Kennelliittoon joko postitse (Suomen Kennelliitto, Kamreerintie 8, 02770 Espoo) tai sähköpostitse osoitteeseen rekisterointi@kennelliitto.fi jolloin allekirjoitettu ilmoitus lisätään liitteeksi joko skannaamalla tai valokuvana.

Taulukkoon merkitty tämän hetkinen (01/22) tilanne roduittain.

Lähde Koiranet-järjestelmä.
RotuKuolleeksi merkittyjä kplKeskimääräinen elinikäRekisteröintejä yhteensä kpl
Bordeauxindoggi2256 v 2 kk860
Bullmastiffi7366 v 10 kk6014
Cane Corso1344 v 11 kk1164
Espanjanmastiffi836 v 3 kk528
Mastiffi1376 v 8 kk824
Napolinmastiffi495 v 11 kk325