Siirry suoraan sisältöön

Lisenssi edellytetään luonnetesteissä ja MH-luonnekuvauksissa

Palveluskoiraliiton syyskokouksen (12.11.2022) tekemän päätöksen mukaisesti vuoden 2023 alusta alkaen luonnetestissä ja MH-luonnekuvauksessa edellytetään lisenssi.
Lisenssin hankkiminen on helppoa ja nopeaa, järjestelmä ohjaa maksamaan Paytrailin kautta.

Lisenssi oikeuttaa osallistumaan Suomen Palveluskoiraliiton hallinnoimiin kokeisiin ja kilpailuihin, luonnetesteihin ja MH-luonnekuvauksiin.

Muutamia tärkeitä huomioita:
– Lisenssi on aina henkilökohtainen: Lisenssi tulee olla voimassa sillä henkilöllä, joka koiran Virkussa ilmoittaa luonnetestiin / MH-luonnekuvaukseen ja siten siis koiran kanssa osallistuu luonnetestiin / MH-luonnekuvaukseen.

– Virkku-järjestelmä tarkistaa automaattisesti ilmoittautumisen yhteydessä, että ilmoittautujalla on voimassa lisenssi. Ilman voimassa olevaa lisenssiä ei luonnetestiin/luonnekuvaukseen voi ilmoittautua eikä osallistua.

– Lisenssi tulee olla voimassa Virkkuun ilmoittautumisen hetkellä.

OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN

– Lisenssin hankkii ja koiran ilmoittaa se henkilö, joka koiran kanssa testiin / kuvaukseen osallistuu.
-> Joskus luonnetestissä ja MH-luonnekuvauksessa koiran ohjaaja saattaa vaihtua pikaisesti (esim. sairastumistapauksissa). Jos ohjaaja vaihtuu, koetoimitsija poistaa peruuntuneen ilmoittautumisen. Uusi osallistuja ilmoittautuu normaaliin tapaan Virkussa.

Lisenssin haltija on vakuutettu tapaturman varalta koe- ja kilpailutilanteissa sekä luonnetestissä ja MH-luonnekuvauksessa.
Lisätietoja vakuutuksesta https://www.palveluskoiraliitto.fi/spkl-ry/vakuutukset

Luonnetestiin / MH-luonnekuvaukseen ilmoittautuu siis se henkilö, joka koiran kanssa testiin/kuvaukseen osallistuu, HUOM: Virkussa ei voi ilmoittautua ilman Virkku-tiliä.
Tarvittaessa ohjeistakaa osallistujia rekisteröitymään Virkkuun, Virkkuun rekisteröityminen on maksutonta ja helppoa.
OHJE REKISTERÖITYMISEEN: https://www.virkku.net/files/virkku-ohjeet/virkku_rekisteroityminen_ohje.pdf

Lisenssihinnat 2023:
– SPKL-lisenssi eli vuosilisenssi 45 € (voimassa kalenterivuoden 2023 ja sisältää Palveluskoirat-lehden vuosikerran)
– Kertalisenssi, joka oikeuttaa yhteen ilmoittautumiseen (1 ohjaaja ja 1 koira) 12 €
– Perheenjäsenlisenssi 20 € (Perhelisenssi on tarkoitettu samassa taloudessa asuvan toisen henkilön lisenssiksi. Tämä ei sisällä lehtitilausta. Vaatii koodin varsinaisen lisenssin omistajalta.)
– Alle 18-vuotiaan lisenssi 0 €

OHJE LISENSSIN OSTAMISEEN ja lisätietoja lisensseistä: https://www.palveluskoiraliitto.fi/spkl-ry/lisenssi.html

LISENSSIN VAPAUTTAMINEN
Jos luonnetestiin / MH-luonnekuvaukseen osallistujalla on kertalisenssi ja hän peruu osallistumisensa:
– Kertalisenssi vapautetaan uudelleen käytettäväksi, jos syynä on luonnetestin/MH-luonnekuvauksen säännöissä hyväksytty poisjäämisen syy (esim. ohjaaja on sairastunut tai loukkaantunut, lääkärintodistus tulee esittää; koira on sairastunut, loukkaantunut tai kuollut, eläinlääkärintodistus tulee esittää).
HUOM: Kertalisenssiä ei vapauteta, jos poisjäännin syy ei ole luonnetestin/MH-luonnekuvauksen säännöissä hyväksytty.

Huomio luonnetesti- ja MH-luonnekuvausjärjestäjät: Kun osallistuja poistetaan osallistujalistalta, kirjataan Virkkuun myös peruutuksen syy. Perunut osallistuja poistuu yhdistykselle näkyvästä listasta. Kaikki peruutetut ilmoittautumiset tallentuvat Virkun järjestelmänvalvontaan, josta Palveluskoiraliiton toimisto näkee myös kertalisenssin ostajat. SPKL vapauttaa kertalisenssin vain jos syynä luonnetestin/MH-luonnekuvauksen säännöissä hyväksytty poisjäämisen syy.

Peruuntunut luonnetesti tai MH-luonnekuvaus
Jos ilmoittautuneelle on kertalisenssi ja luonnetesti/MH-luonnekuvaus perutaan, lisenssi vapautetaan uudelleen käytettäväksi.
Kertalisenssi vapautetaan uudelleen käytettäväksi myös tilanteessa, jossa luonnetesti, MH-luonnekuvaus siirretään, eikä ilmoittautunut voi osallistua uutena ajankohtana.

OHJE koetoimitsijoille kertalisenssin omaavan henkilön testi-/luonnekuvauspaikan peruutuksen varalle: https://www.virkku.net/files/luonnetesti/kertalisenssi_ohje.pdf

Tarvittaessa lisätietoja antaa Palveluskoiraliiton toimisto (toimisto@palveluskoiraliitto.fi)

Rekisteröityminen Virkku.net palveluun

Kertalisenssin ohje

Ystävällisin terveisin
Palveluskoiraliiton toimisto
Suomen Palveluskoiraliitto ry